Piure de broccoli cu sos dulce-acrișor
Piureul aduce mult la gust cu salata de varză și cu guliile proaspete. Până de curând nu încercasem să consum broccoli crud (conține o grămadă de vitamine care prin fierbere se distrug, din păcate) deși vă mărturisesc că este delicios. Cât despre sos… o nebunie! Cred ca va deveni sosul meu preferat.
Ingrediente piure (pentru 2-3 persoane):
- 2 căni broccoli mărunțit (nefiert)
- 1 cățel de usturoi
- 1 cană nuci braziliene crude
- 1 linguriță sare
- 1 praf piper
Se pun toate ingredientele în blender și se mixează bine.
Ingrediente sos:
- 1 lingură oțet balsamic
- 1 cățel usturoi
- zeamă de la 1/2 portocală/gref
- 1/3 cană ulei de măsline extravirgin
- 5 curmale fără sâmburi
Se procesează toate la blender până rezultă un sos omogen.