Prăjitură cu mere și orez
Ingrediente (6 porții):
- 100 gr. fulgi de orez integral (fără gluten) sau fulgi de quinoa
- 3 albușuri
- 2 ouă
- 30 gr. stafide
- 1 măr
- scorțișoară
- 1 lingură miere
- 300 ml. lapte sau lapte de migdale
Mod de preparare:
1. Se fierbe orezul împreună cu laptele până ce capătă consistența unei budinci.
2. Se pun stafidele în apă călduță pentru câteva minute.
3. Se decojește mărul și se taie cubulețe.
4. Se amestecă, cubulețele de măr cu scorțișoara, apoi se amestecă împreună cu ouăle și albușurile.
5. Când fulgii de orez și laptele s-au răcit (foarte important!) se amestecă, cu restul ingredientelor și se mai adaugă puțină scorțișoară.
6. Se unge tava cu ulei și se pune compoziția în tavă.
7. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 10 minute și la 150°C, timp de 30 de minute.
Informații nutriționale:
Energie: 135 kcal.
Proteine: 7,5 gr.
Glucide: 21 gr. (din care zaharuri 8 gr. = mărul)
Lipide: 2 gr. (saturate 0,5 gr.)
Fibre: 2 gr.
Sursa: TheFitnessRecipes