Prăjitură de vară
Un desert ușor și rapid de preparat. Încearcă-l, este foarte gustos și răcoritor!
Ingrediente:
- 1 pepene roșu (aprox. 1 kg. pulpă)
- 340 gr. iaurt grecesc degresat
- 30 gr. fulgi de migdale
- stevia sau alt îndulcitor natural
- 40 gr. pudră proteică (pe bază de cazeină) cu gust de vanilie. În loc de pudră proteică se poate folosi faină de cocos sau de migdale.
- fructe de pădure pentru decor
Mod de preparare:
1. Se taie partea de sus și de jos a pepenelui.
2. Se taie coaja astfel încât să se obțină o bază de tort în formă de cilindru.
3. Într-un castron mare, se adaugă iaurtul, pudra proteică, îndulcitorul și se amestecă bine.
4. Amestecul obținut se toarnă peste pepene, astfel încât să îl acopere.
5. Pe lateral se pun fulgii de migdale și sus, fructe de pădure.
Informații nutriționale (o porție):
Energie: 112 kcal.
Proteine: 10,5 gr.
Glucide: 12 gr. (zahăr: 11 gr. = fructe / pepene galben)
Lipide: 2 gr. (saturate: 0 gr.)
Fibre: 2 gr.
Sursa: TheFitnessRecipes