Program de detoxifiere de o zi
Pentru ca procesul de detoxifiere să funcționeze corect, nu trebuie să vă înfometați. Pur și simplu, le veți acorda organelor dvs. o pauză de la ceea ce mâncați în mod obișnuit. Iar ca rezultat, veți deborda de energie și de vitalitate.
În ziua în care urmați programul de detoxifiere, luați-vă rămas-bun de la alimentele care vă distrug celulele, vă consumă energia, sunt greu de digerat și vă năruie vitalitatea. Iată o listă a acestor alimente. Și dacă veți reuși să vă țineți departe de aceste alimente pentru o perioadă mai îndelungată, cu atât mai bine! Acest lucru vă va îmbunătăți viața și vă va ușura calea către un trup suplu și sănătos.
- Cafea
- Moluște și scoici
- Zahăr
- Lapte
- Sare și piper
- Tutun
- Ouă
- Băuturi carbogazoase
- Alcool
- Brânză
- Alimente prăjite
- Carne roșie
- Ulei de gătit
- Maioneză
- Carne de pasăre
- Pâine
- Muștar
- Pește
- Medicamente
Exercițiul fizic
Cel mai important lucru este ca în ziua de detoxifiere să întreprindeți ceva care vă face plăcere. Nu aveți nevoie de un partener pentru acest lucru. Pur și simplu dați drumul la radio, găsiți un post pe care-l agreați și începeți să dansați. Vă creează bună dispoziție, pune în mișcare sângele și sistemul circulator, vă tonifică trupul și vă ridică moralul. Dacă copiii vă sunt acasă, vor fi bucuroși să danseze cu dvs. Este un lucru pe care-l puteți face la fel de bine împreună cu cineva sau de unul singur; vă distrați și vă întineriți fiecare parte a corpului în același timp.
Dansați cam 30-45 de minute, cât durează un program normal de gimnastică aerobică. Pacienților mei care au slujbe de birou le spun să se ridice de pe scaun la fiecare oră și să danseze nebunește timp de cinci minute. Dar în ziua în care urmați programul de detoxifiere, acordați-vă dreptul de a face tot ceea ce doriți, fără a exagera. Prin arcuiri, mișcări, întinderi și relaxări ale mușchilor, lichidul limfatic va extrage în mod eficient toxinele. Același lucru se realizează prin transpirație.
Substanțele nutritive în cursul zilei de detoxifiere
În cursul zilei de detoxifiere, ar trebui să luați următoarele suplimente, care vă vor ajuta să vă purificați ficatul, să vă curățați intestinele și celulele, întărindu-vă în același timp întreaga constituție.
- Alimente verzi superconcentrate (2 lingurițe cu vârf): alge sălbatice verzi-albastre, spirulina, chlorella, pir, plantă de orz
- Enzime digestive (la fiecare masă)
- Semințe de in sau ulei de in (1 lingură)
- Silybum marianum (2 capsule)
- Semințe încolțite
Programul de detoxifiere
7.00 Apă caldă cu lămâie. Stoarceți lămâie proaspătă în puțină apă caldă, după preferință. Apa caldă cu lămâie vă oferă un început de zi delicat, pentru că traversează intestinele, ajutând la eliminarea materiilor fecale din ziua precedentă. Apa rece băută pe stomacul gol dimineața vă va produce un șoc și va bloca abdomenul, producându-vă gaze și balonare.
7.30 Semințe de in. Puneți două lingurițe cu vârf de semințe de in într-un pahar mare cu apă filtrată;
8.00 Micul dejun. Fructe (la temperatura camerei). Mâncați suficient de multe, astfel încât să vă dispară foamea și mestecați-le foarte bine. Evitați portocalele și sucul de portocale, pentru că sunt prea acide. Dacă alegeți strugurii, nu-i amestecați cu nici un alt fruct. Mai puteți alege: mere, pere, papaya, ananas, cireșe, piersici, prune, pepene verde, caise, fructe de pădure. Mai puteți consuma suc de legume obținut din: 1 castravete, un sfert de rădăcină de ghimbir (decojită), 4 tulpini de țelină, 100 g germeni de lucernă, 3 rămurele de pătrunjel și un morcov (curățat).
9.30 Pauza de ceai (1-2 cești cu ceai de plante). În timpul zilei de detoxifiere, vom avea câteva pauze de ceai. La urma urmei, ce ne-am face fără pauzele de ceai? Așa că nici ziua aceasta nu trebuie să fie diferită. Și am inclus destule, pentru plăcerea dvs. Totuși, din punct de vedere nutrițional, ceaiurile recomandate de mine sunt hrănitoare, vindecătoare și sporesc detoxifierea. Trebuie să alegeți din lista de ceaiuri pe care o voi da în continuare. Trebuie să renunțați la ceaiul dvs. negru obișnuit, plin de cofeină, dar puteți să beți din următoarele: urzică, păpădie, mușețel, salvie sau echinaceea.
10.00 Pauza de suc de fructe. Alegeți fructe de sezon, stoarse proaspăt sau pisate cu mixerul. Dacă este perioada de iarnă și/sau sunteți înfrigurat, atunci adăugați puțină apă caldă la sucul proaspăt obținut. Dacă simțiți că vi se face foame pe la jumătatea dimineții, atunci puteți să vă faceți mai multe sucuri.
Rețete de sucuri
Înainte de stoarcere, toate fructele și legumele trebuie curățate de coajă și de partea din mijloc. Rădăcina de ghimbir trebuie decojită și măcinată.
- Surpriză cu semințe încolțite: 1 măr, 175 g lucernă sau trifoi încolțit, 6 frunze proaspete de mentă, 3 morcovi.
- Esență de lămâie: 8 morcovi, 1 măr, sucul stors de la o lămâie, o bucată de rădăcină de ghimbir de 2,5 cm.
- Vazrietate cu papaya: 2 fructe tari de papaya, 2 pere, o jumătate de linguriță de rădăcină de ghimbir măcinată.
- Abundență de struguri: 20 de boabe de struguri albi, 10 căpșune, 1 măr, 2 rămurele proaspete de mentă.
- Veselie cu ghimbir: 2 mere, 2 pere, o bucățică de rădăcină de ghimbir.
- Blitz cu fructe de pădure: 1 caserolă plină cu fructele de pădure preferate de dvs. sau cu un amestec din acestea (căpșune, afine, agrișe, zmeură), 2 piersici, 1 măr.
- Revitalizant cu ananas: sucul de la 1 ananas.
12.30 Prânz. Puteți alege dintre următoarele variante: salată de crudități cu semințe încolțite, supă de castravete cu mentă proaspătă, varză acră nepreparată, cereale (mei, quinoa, orez sau amarant). După ce gătiți cerealele, adăugați una sau mai multe dintre următoarele condimente crude și amestecați-le: mărar, arpagic, hațmațuchi sau frunze de păpădie. Mâncați-le împreună cu o garnitură de broccoli, conopidă, varză, castravete, salată verde, țelină sau varză de Bruxelles.
Supă de castravete cu mentă
Puneți toate ingredientele într-un mixer sau robot de bucătărie și amestecați-le până când devin o pastă.
- Sucul obținut de la 3 castraveți și 2 bucăți de țelină
- 1 castravete mărunțit
- ¼ cană de frunze tocate de mentă proaspătă
- ¼ cană de pătrunjel proaspăt, tocat
- ¼ tulpină de praz, tocat mărunt
14.00 Pauza de ceai.
14.30 Pauza de suc de fructe.
Alegeți una dintre variantele de suc proaspăt, pe care să vi-l preparați dvs.
- Morcovmania: 6 morcovi, 2 tulpini de țelină și 1 măr.
- Sufleu de sfeclă: ½ sfeclă, 2 morcovi, 1 tulpină de țelină, ½ castravete mic.
- Castravete răcoros: 2 castraveți întregi, ¼ — ½ sfeclă, 1 ramură de mărar
- Ghiveci de castraveți: 2 castraveți, 4 tulpini de țelină, ¼ rădăcină de ghimbir (opțional), o ramură de busuioc sau coriandru.
- Legume la pachet: o legătură de pătrunjel, 1 frunză de varză creață, 5 morcovi și o bucățică mică de rădăcină de ghimbir.
- Țelină energizantă: 2 tulpini de țelină, o legătură de pătrunjel, 1 cățel de usturoi, 5 morcovi și 100 g lucernă încolțită (se folosește opțional, dar este nemaipomenită).
15.00 Pauza de ceai.
15.30 Gustare. Ronțăiți semințe de floarea-soarelui, de dovleac și/sau varză acră negătită.
16.00 Pastă de legume. Stoarceți morcovii și mărul cu ajutorul storcătorului. Adăugați sucul obținut la celelalte ingrediente și amestecați-le cu mixerul sau cu robotul de bucătărie. Stoarceți o felie de lămâie în compoziția obținută.
- 6 morcovi (cât mai întregi)
- 1 avocado moale
- 10 frunze de busuioc
- 1 măr
- 1 felie de lămâie
17.30 Cina. Puteți mânca o căpățână de salată crudă cu semințe încolțite. Dacă vă este teribil de foame, puteți să adăugați o cantitate mică de cereale.
18.30 Pauza de „Supă cu potasiu”.
Întotdeauna trebuie să spălați bine ingredientele, dar nu este nevoie să le curățați de coajă dacă folosiți produse ecologice. Folosiți ustensile și vase din oțel inoxidabil. Umpleți un vas cu aproximativ 1,8 litri de apă. Tăiați legumele în felii și introduceți-le în apă — nu lăsați niciodată legumele să aștepte prea mult înainte de preparare. Aduceți-le la temperatura de fierbere, apoi micșorați flacăra. Acoperiți vasul și gătiți la temperatură scăzută (fierbeți la foc foarte mic) aproximativ 2 ore. Strecurați legumele și beți doar zeama.
- 2 cartofi mari
- 2 morcovi
- 1 cană de sfeclă roșie (opțional)
- 4 tulpini de țelină cu tot cu frunze
- 1 cană de pătrunjel
- 1 cană de napi
- 1 vârf de cuțit de piper cayenne, după gust
Dacă este un efort prea mare pentru dvs. și nu puteți să vă ocupați de prepararea supei de potasiu, vă rog să nu vă impacientați. Puteți să mergeți la magazinul cu produse naturiste din zona în care locuiți și să cumpărați pachete de supă miso! Tot ceea ce vă mai rămâne de făcut este să le puneți în apă fierbinte și apoi să beți compoziția. Destul de ușor, nu-i așa?
19.30 Pauza de apă caldă cu lămâie. Stoarceți o lămâie proaspătă într-o ceașcă cu apă caldă sau chiar fierbinte și apoi beți acest amestec.
20.30 Recompensa dvs.: o baie minerală. Până acum ați reușit; meritați un bonus. Recompensa dvs. este o baie miraculoasă. Și pentru că veni vorba, lucrul acesta nu este numai pentru femei. Și bărbații se vor putea bucura de această baie liniștitoare, plină de minerale. După ce cada s-a umplut cu apă, adăugați următoarele ingrediente (toate sunt disponibile la magazinele de produse naturiste):
- 2 lingurițe de ulei de in
- minerale lichide
- 1 linguriță de siliciu lichid
- 2 lingurițe de aloe vera
- 3 sau 4 picături din ulei esențial de tămâie și mir
Probabil că aceasta va fi cea mai costisitoare apă pe care o veți lăsa vreodată să se scurgă! Dar rețineți că pielea este cel mai mare și mai activ organ absorbant pe care îl deținem. Drept urmare, toate substanțele nutritive aflate în apa de baie vor fi absorbite extrem de eficient prin pori și celelalte orificii evidente.
21.00 Rumegătoare nocturne. Rumegați salată verde și tulpini de țelină înainte de culcare. Țelina este plină de magneziu mineral, una dintre cele mai calmante substanțe nutritive.
Culcați-vă devreme (între 21.30 și 22.30), dacă se poate.