Puterea tracțiunii
Dacă vrei să dezvolți forța reală, evită mișcările de izolare pentru spate și bicepși.
Înainte să ridici mult, trebuie să înveți să tragi. Chiar dacă obiectivul tău nu este ridicarea cauciucurilor sau pietrelor Atlas, dezvoltarea forței spatelui superior și bicepșilor este critică. Dacă acum antrenezi spatele și bicepșii împreună, ai deja un start bun. Majoritatea mișcărilor se axează pe tehnici de izolare pentru a maximiza forma mușchilor, dar când obiectivul tău este forța supremă, ar trebui să te concentrezi asupra greutăților mari, și asta înseamnă modificarea ridicărilor, astfel încât forța să transfere munca în favoarea ta.
Dorsalii sunt unii dintre cei mai mari mușchi în corpul uman, dar dacă analizăm fibră cu fibră, produc cantitatea cea mai mică de forță la majoritatea bărbaților. Deoarece mulți se concentrează pe piept și împins, spatele este neglijat. Dacă scopul tău este să ridici mai mult, această neglijare devine o problemă. Dorsalii, trapezul, romboizii, bicepșii și câțiva mușchi ajutători, compun grupa mușchilor care sunt activi la tracțiune. Fibrele au direcții diferite pentru a extinde și stabiliza spatele, retrag și ridică omoplații și retrag brațele. Din cauza acestui aranjament complex al fibrelor, nu este destul să construiești suficientă putere și mărime a spatelui dacă lucrezi în același plan.
Combinând contractarea bicepșilor, dorsalilor și spatelui superior, produci un efect puternic, care îți permite să lucrezi cu obiecte masive. Izolarea fiecărui mușchi ajută simetria și postura, dar în activitățile normale, mai ales ridicarea greutăților, toți mușchii trebuie să lucreze sinergic.