Remedii eficiente cu pastă de dinți
Toată lumea o folosește pentru a-și curăța dinții. Dar știai că pasta de dinți poate fi folosită ca remediu pentru diferite afecțiuni?
Iată care sunt acestea și cum le poți trata:
Arsuri
Chiar dacă folosiți paste scumpe pentru curățarea dinților, e bine să aveți și un tub de pastă simplă, mentolată. Dacă pe piele apare o bășică produsă de arsură, o ungeți cu un strat gros de pastă de dinți mentolată și în timp de 15-20 de minute senzația de arsură dispare. Pasta nu se șterge, după un timp ea va cădea singură.
Dermatită, alergie
Mai ales femeile ce folosesc în gospodărie diverse produse chimice pentru spălat, curățat și dezinfectat, fac alergii. În acest caz, se ung locurile cu erupții sau iritații cu un strat de pastă de dinți, se pansează și se lasă 24 de ore, apoi se spală cu apă caldă și se ung cu vaselină farmaceutică sau cremă de gălbenele. După 3 proceduri, puteți schimba tratamentul. Preparați un amestec din următoarele componente: câte o lingură de oțet și ceapă pisată, câte o linguriță de bicarbonat de sodiu și sare fină. Se omogenizează și se aplica, la fel ca pasta de dinți, timp de 2-3 zile.
La copii mici, adulți supraponderali sau persoane cu transpirație abundentă, apar pe corp locuri „opărite” (dermatita intertriginoasă). În cazul acesta problema dispare dacă tamponați locurile afectate cu pastă de dinti.
Intoxicație alimentară la copii
Când copiii stau la mese de sărbătoare și mănâncă alimente grase sau mai puțin proaspete, organismul lor plăpând reacționează cu diaree. Părinții iau măsuri și diareea se oprește, dar toxinele ce trebuiau eliminate rămân în organism și atunci sistemul de apărare încearcă să le scoată prin piele, unde apar erupții cutanate. Pe locurile afectate se aplică un strat gros de pastă de dinți (de dorit pe baza de plante), se lasă până se usucă și se spală cu apă rece. În prima zi, procedura se repetă din 2 în 2 ore, a 2-a zi, din 3 în 3 ore.
Înțepături de insecte
Unele înțepături provoacă reacții de inflamare, edem, intoxicație a pielii, asociate cu senzații neplăcute de prurit, uneori dureroase. În asemenea cazuri, puteți folosi pasta de dinți cu sare de mare (de ex. „Pomorin”, care se produce în Bulgaria) sau una din pastele destinate copiilor.
Înțepăturile de țânțari sunt destul de deranjante. Dacă ungem locul înțepat cu pastă de dinți, senzația de iritație dispare repede.
Prurit anal
Dacă nu este provocat de helmintiază, poate fi diminuat cu Colgate cu propolis și eucalipt. Înainte de culcare, anusul se spală cu apă rece, se șterge bine și se unge cu pastă de dinți. La început apare o senzație slabă de arsură, dar trece repede. Procedurile se fac în fiecare seară, timp de 10-12 zile.
Răceală, pierdere de voce
Îndată ce apar primele simptome de răceală, luați în gură 3-4 cm de pastă de dinți ce are fluor în conținutul ei și 50 de ml de apă călduță. Clătiți cavitatea bucală și gâtul, apoi țineți pasta în gură, timp de 10-20 de minute. Nu înghițiți! Scuipați pasta și clătiți bine gura cu apă caldă. Procedura se repetă de 2-3 ori pe zi. Concomitent se întărește și smalțul dentar.
Herpes
Cei ce suferă periodic de apariția pe buze a unor bășicuțe pline cu lichid, inestetice, dar și dureroase, pot să folosească pastă de dinți pentru rezolvarea problemei. Herpesul se tamponează cu alcool sanitar și se unge de câteva ori pe zi cu pastă, până se usucă și nu se mai dezvolta.
Curățarea pancreasului
Timp de 3 zile, se bea de 3 ori pe zi, între mesele principale, câte un pahar de apă caldă amestecată cu o lingură rasă de orice praf de dinți, dar mai bine fără aromatizanți.
Otita
Bunicile noastre rezolvau problemele legate de dureri, prurit și inflamarea urechilor, pe cât de simplu, pe atât de eficient: în urechea bolnavă se sufla praf de dinți, de 3-4 ori pe zi, timp de câteva zile.
Îngrijirea unghiilor
În componența pastelor de dinți intră și substanțe pentru restabilirea smalțului dentar. De aceea, putem să le folosim și pentru îngrijirea unghiilor. Zilnic se lustruiesc unghiile pe partea exterioară și pe partea interioară, cu o periuță de dinți aspră, cu puțină pastă.
Sursa: Formula AS