Ridichea neagră, un medicament natural extraordinar
Beneficiile consumului de ridiche neagră sunt cunoscute încă din antichitate. Bogată în potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele B şi C, această rădăcinoasă are un rol important în menţinerea sănătăţii organismului.
Pe lângă proprietăţile sale curative, ridichea neagră este extrem de apreciată de către gurmanzi datorită gustului deosebit pe care-l dă mâncărurilor. Ea este folosită ca şi condiment, la sosuri şi chiar se poate mânca ca atare. Industria cosmetică foloseşte, de asemenea, ridichea neagră în prepararea diferitor creme.
Motive pentru care trebuie să consumi ridiche neagră:
- Întăreşte sistemul imunitar.
- Îmbunătăţeşte digestia.
- Previne ateroscleroza.
- Ameliorează procesul de umflare a picioarelor echilibrează apa şi de sarea din organism.
- Trateată urolitiaza.
- Sucul de ridiche neagră întăreşte firul de păr şi contribuie la creşterea podoabei capilare.
- Vindecă bronşita.
- Ameliorează durerile cardiace şi cele provocate de reumatism.
- Este un antibiotic natural.
- Dizolvă pietrele din zona ficatului, a vezicii biliare şi a rinichilor.
- Îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular şi nervos.
- Tratează gripa şi afecţiunile respiratorii.
- Scade colesterolul „rău” din sânge.
- Are efecte benefice asupra sistemului uro-genital şi limfatic.
Motive pentru care NU trebuie să consumi ridiche neagră:
- Dacă suferi de ulcer gastric, ulcer duodenal sau gastrită.
- Dacă te confrunţi cu glomerulonefrită.
- Dacă ai probleme cu inima.
- Dacă ai suferit de curând un infarct miocardic.