Rolul sângelui în organism şi metodele de a-l purifica
Înainte de a aborda subiectul purificării sângelui, îţi vom prezenta bazele poziţiei unice pe care o are sângele în funcţionarea corectă a organismului nostru, în aşa fel încât să poţi înţelege cât de importantă este detoxificarea sa.
Sângele are sarcina de a aproviziona celulele cu oxigen şi substanţe nutritive, în aşa fel încât în cadrul lor să se poată elibera energie şi să poată desfăşura activităţile de organizare specifice vieţii. În acelaşi timp, sângele, împreună cu sistemul limfatic, este responsabil cu menţinerea unui ritm metabolic constant; tot el asigură şi intermedierea ninfluenţelor hormonale de la celulă la celulă. Şi nu în ultimul rând, fără el nu ar putea funcţiona sistemul nostru imunitar.
Elementul constitutiv fundamental al sângelui este bineînţeles, apa. În această apă sunt dizolvate cantităţi mari de minerale bazice, în primul rând potasiu, sodiu, calciu, magneziu şi fier care, împreună, formează aşa-numitul „sistem tampon”, a cărui sarcină este de a păstra valoarea pH-ului la aprox. 7,4. Sângele mai conţine substanţe importante, pe care le transportă pentru a satisface nevoile celulare: glucoza, aminoacizii, acizii graşi, enzimele, vitaminele şi hormonii. Pe de altă parte, el conţine şi produse al, reziduuri cum ar fi: radicali acizi, resturi de acizi nucleici, etc.
Cantitatea de sânge în corpul uman reprezintă o treisprezecime din greutatea corpului, deci un om de 80 kg are în jur de 6l de sânge.
Nivelul normal al glicemiei(cantitatea de zahăr din sânge) se încadrează între 80-95 mg/100 ml. peste 120 mg/100 ml se instalează hiperglicemia, iar sub 80 mg/100 ml putem vorbi despre hipoglicemie. Sub 65 mg/100 ml, omul manifestă „foame de zahăr”, este obosit şi confuz, iar dacă glicemia continuă să scadă, leşină, îşi pierde cunoştinţa. Corpul nu mai are putere, sângele nu mai poate ordona procesele metabolice, aura îşi pierde strălucirea, starea de conştienţă se prăbuşeşte. Dacă avem prea mult zahăr în sânge (din cauza lipsei de insulină, în cazul diabeticilor), se instalează o paradoxală foame celulară şi o intoxicaţie cu, corpi cetonici care acidifică sângele.
Regenerarea sângelui se poate face consumând alimente care conţin:
- mult fier: carne roşie, organe(ficat, rinichi), urzici, spanac, ştevie, lobodă, măcriş(atenţie însă, la conţinutul foarte mare în acid oxalic al acestei plante, acid care, în exces, poate produce orbire).
- multă clorofilă: plante verzi, salate, frunze de ţelină, spanac