Salată cu orez negru
De curând, am descoperit orezul negru și mi se pare minunat, are un gust deosebit. Foarte interesant faptul că atunci când se pune la fiert, își schimbă culoarea și devine mov închis. Asta se datorează faptului că este bogat în antocianine, antioxidanți naturali care se găsesc, de regulă, în compoziția fructelor de pădure de culoare neagră precum afinele, coacăzele negre sau murele.
În China antică era interzis oamenilor simpli să consume orezul negru, fiind consumat doar de către nobili.
Ingrediente:
- 1/2 cană orez negru integral (se găsește în magazinele naturiste)
- 2 căni apă
- 1/2 ardei verde
- 1/2 ardei roșu
- 1/2 avocado
- 3/4 cană porumb
- 1 ceapă roșie
- 1 buchețel de broccoli
- 1 lingură ulei presat la rece
- coriandru, piper sau alte condimente
- 1/2 lingură fulgi de drojdie inactivă
Mod de preparare:
1. Orezul se pune la fiert cu cele doua căni de apă. Se recomandă și hidratarea în apă înainte de a fi gătit. Se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute.
2. După ce fierbe, se pune într-o sita și se spală cu apă călduță. Apoi se pune într-un bol, se adaugă legumele crude tăiate, uleiul și condimentele, se amestecă bine și apoi e gata de servit.
Sursa: Delicii Sănătoase