Salată cu sfeclă roșie și porumb
Poată vă pare un aliment banal, dar sfecla roșie este un ajutor extraordinar pentru organism, mai ales în timpul iernii. Întrucât prețul sfeclei roșii nu este deloc mare, îți recomandăm să o consumi zilnic, fie crudă, fie fiartă în coajă doar până se înmoaie (doar așa își va păstra toți nutrienții).
Ingrediente (8 porții):
- 1 kg sfeclă roșie
- 800 gr boabe de porumb dulce, din conservă
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 2-3 linguri oțet
- zeama unei limete
- chimen, după gust
- 2 linguri pătrunjel tocat (opțional)
- sare, după gust
- piper (opțional)
Mod de preparare:
1. Se alege sfeclă foarte roșie, se spală bine cu peria în cât mai multe ape și se pune la fiert până se înmoaie, nu mai mult (se verifică prin împungere cu o furculiță).
2. Între timp, se prepară un sos din ulei, oțet, zeamă de limetă, chimen, sare și piper.
3. După ce a fiert, sfecla se decojește, se taie cubulețe, și se amestecă într-o salatieră cu porumbul și sosul.
4. Se servește imediat sau după ce se răcește bine.