Salată din ţelină şi sfeclă roşie cu mere
- 2 ouă fierte
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de apă
- 3 bucăţi de ţelină tânără
- 2 bucăţi sfeclă roşie
- 1 măr
- o lămâie
- o lingură de nuci tocate
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- câteva frunze de salată
- condimente (sare, boia, verdeţuri)
Mod de preparare:
1. Se fărâmiţează un ou fiert şi se amestecă cu 3 linguri de ulei, 3 linguri de apă şi condimentele.
2. Se curăţă ţelină şi se dă prin răzătoare.
3. Se introduce în apa fiartă în care s-a pus sare şi se ţine acolo în jur de 30 de secunde.
4. Se fierbe sfecla cu tot cu coajă, apoi se decojeşte şi se taie felii.
5. Se curăţă mărul de coajă, se taie baghete şi se stropeşte cu zeamă de lămâie.
6. Se amestecă totul şi se pune într-o salatieră şi se decorează cu bucăţi de ou şi salată.