Salată mediteraneană de cartofi
Ai poftă de o gustoasă salată mediteraneană? Poftă bună 🙂
Ingrediente (4 porții):
- 700 gr cartofi
- 2 cepe roșii, tocate grosier
- 1 ardei gras galben + 1 ardei gras verde, tocați în cuburi nu prea mici
- 6 linguri ulei de măsline
- 125 gr roșii, tocate cubulețe
- 50 gr măsline tocate
- 125 gr brânză
- 3 linguri pătrunjel verde, tocat
- 2 linguri oțet de vin alb
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță miere de salcâm
- sare
- piper negru măcinat
- frunze de pătrunjel verde, pentru ornat
Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul circa 15 minute. Fierbeți cartofii (curățați în prealabil) în apă cu sare, scurgeți-i, apoi puneți-i în apă rece.
2. Într-un castron puneți ceapa, ardeii și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecați bine și așezați-le într-o tavă care să meargă la cuptor, unde le veți lăsa circa 25-30 minute (sau până când se înmoaie). Amestecați din când în când. După ce le scoateți din cuptor, transferați totul într-un castron mare.
3. Tăiați cartofii în cuburi nu prea mari și amestecați-i cu legumele scoase din cuptor; adăugați roșiile și măslinele. Sfărâmați brânza, presărați-o deasupra, apoi puneți pătrunjelul tocat.
4. Amestecați bine uleiul de măsline rămas, oțetul, muștarul și mierea, adăugați sare și piper după gust, apoi turnați sosul peste salată și amestecați cu grijă, astfel încât să nu se sfărâme cartofii. Decorați cu frunze de pătrunjel verde și serviți imediat.