Siropuri vindecătoare, din fructe de toamnă
Răceli, afecţiuni ale ficatului sau ale bilei, depresie, toate pot fi combătute cu ajutorul siropurilor din fructele de toamnă. Iată cum te poţi vindeca!
Siropul de cătină întârzie îmbătrânirea
Un remediu pentru a încetini îmbătrânirea şi pentru a scăpa de stres este siropul de cătină. Totodată, previne miopia, cataracta şi glaucomul.
Nu trebuie decât să dizolvi o linguriţă la un pahar cu apă. Se bea de 3 ori pe zi. Pentru creşterea imunităţii, o cură de câteva luni cu suc de cătină este ideală. Bei câte o cană pe zi.
Siropul de măceşe alungă oboseala
Datorită conţinutului bogat de vitaminele C şi A, siropul de măceşe este un duşman al oboselii şi al anemiei. Se ia câte o linguriţă, de 2-3 ori pe zi.
Ceaiul de măceşe, care se se prepară din 2 linguri de fructe zdrobite, într-o jumătate de litru de apă, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi.
Siropul de gutui, bun pentru stomac
Gutuia este unul dintre fructele „minune” ale toamnei. Siropul de gutui este indicat în caz de constipaţie, dar şi de hiperaciditate gastrică. Totodată, reduce semnificativ riscul de accidente cerebrale.
Mai mult, ceaiul din sâmburii de la o gutuie combate răcelile. Se bea o cană de 3 ori pe zi, neîndulcit.