Stretching-ul
Stretching-ul propriu-zis impulsionează recuperarea organismului, totodată reduce rigiditatea articulară şi previne durerile musculare şi reduce riscul de accidentare la nivelul articulaţiilor, muşchilor şi tendoanelor. Stretching-ul ajută, de asemenea, la transportul substanţelor nutritive la ţesuturile musculare prin intermediul fluxului sanguin, pe care-l îmbunătăţeşte, iar datorită acestui fapt organismul va fi mai bine pregătit pentru efortul ce va urma. De asemenea, stretchingul creste capacitatea de relaxare fizică şi mentală şi reduce durerile menstruale.
Stretching-ul după antrenament va ajuta organismul să-şi revină fără a fi afectat de dureri şi răniri. O mai bună vascularizare şi eliminarea toxinelor sunt factorii care vin în favoarea întrebuinţării exerciţiilor de stretching, atât înainte de efectuarea şedinţelor de antrenament, în cadrul efectuării exerciţiilor de încălzire generală a organismului, cât şi în cadrul exerciţiilor de încheiere a şedinţelor de antrenament, respectiv ale exerciţiilor de relaxare.
Stretching-ul se adresează tuturor categoriilor de persoane(indiferent de vârstă sau de nivelul pregătirii fizice), poate fi practicat oricând şi oriunde, nu necesită nici un fel de echipament special, se învaţă extrem de uşor, iar rezultatele sunt vizibile după câteva şedinţe. Durata de menţinere a unei posturi este de preferat să fie redusă la 10-15 secunde.