Super-alimente și băuturi care îți îmbunătățesc imunitatea
Nimeni nu planifică să se îmbolnăvească, dar obiceiurile noastre alimentare constituie cauzele majore pentru apariția bolilor. Deci, dacă vrei să îți îmbunătățești sistemul imunitar, trebuie să fii foarte atent la alimentație. Iată câteva alimente care te vor ajuta să te menții sănătos:
Ceai de mușețel
Bea aprox. 5 cești de ceai fierbinte pe zi. Acesta te va feri de boli prin creșterea activității anti-bacteriene din corp.
Ovăz
Conține beta-glucani, substanțe care stimulează în mod regulat sistemul imunitar.
Sosuri pentru salate
Consumul unei salate în locul unei mese grele este foarte bun pentru sănătate. Dar să „îneci” salata în sosuri fără grăsimi nu este sănătos. Studiile demonstrează că grăsimile alimentare ajută absorbția nutrienților din legume care luptă împotriva bolilor. Alege grăsimi sănătoase din uleiuri de nuci sau de măsline.
Exemple de sosuri sănătoase:
- 1 parte oțet balsamic la 2 sau 3 părți ulei de măsline
- 1 parte oțet de vin din orez la 3 părți ulei de susan
Zer
Zerul este foarte bogat în aminoacizi, cum ar fi cisteina, care se convertește în glutation din organism. Glutationul este un antioxidant foarte puternic, care luptă împotriva infecțiilor virale sau bacteriene și întărește celulele.
Tomate
Licopenul prezent în tomate ajută celulele albe din sânge să reziste în lupta cu radicalii liberi care destabilizează și distrug celulele.
Captalan (butterbur)
Este o plantă medicinală care ajută în lupta împotriva alergiilor sezoniere, cum ar fi conjunctivita, strănutul, tusea, rinita și mâncărimile.
Vin roșu
Consumul de vin (la masă) te protejează împotriva intoxicațiilor alimentare. De asemenea, este foarte bun pentru inimă și ajută la eliminarea a trei agenți infecțioși: E. coli, Salmonella și Listeria .
Ardei iute
Un compus numit capsaicină oferă ardeiului iuțeala. Doza zilnică de capsaicină produce de 3 ori mai multe celule de anticorpi, care ajută la reducerea riscului de apariție a răcelilor și infecțiilor.