Tiramisu proteic
Ingrediente (5 porții):
Tort:
- 200 gr. albușuri de ou (~4-5 ouă)
- 50 gr. pudră proteică din zer (gust de ciocolată)
- 20 gr. pudră de cacao
- 150 gr. brânză de vaci (sau mascarpone scăzut în grăsime sau iaurt grecesc)
- 1-2 cești de cafea espresso
Topping:
- 200 gr. brânză de vaci (sau mascarpone scăzut în grăsime sau iaurt grecesc)
- 60 gr. pudră proteică din zer (gust de vanilie)
- puțină pudră de cacao
Mod de preparare:
Tort:
1. Se amestecă toate ingredientele, cu excepția cafelei, timp de câteva minute.
2. Se unge tava cu puțin ulei și se toarnă amestecul.
3. Se coace, în cuptorul preîncălzit, timp de 15 min. la 170° C.
4. Se lasă să se răcească.
Topping:
1. Se amestecă brânza de vaci cu pudra proteică.
Tiramisu:
1. Se împarte tortul în 5 bucăți.
2. Se iau 5 boluri de sticlă și se pune câte o bucată în fiecare.
3. Se toarnă aprox. 1/3 ceașcă de cafea în fiecare bol.
4. Se așteaptă până când cafeaua se îmbibă în tort.
5. Se adaugă topping-ul.
6. Se poate servi imediat sau după ce au fost ținute o noapte în frigider.
7. Înainte de servire, se presară puțină pudră de cacao.
Informații nutriționale/porție:
Energie: 165 kcal.
Proteine: 35 gr.
Glucide: 3 gr. (zahăr 2,5 gr.)
Grăsimi: 1,4 gr. (saturate 0,9 gr.)
Fibre: 1,6 gr.
Sursa: TheFitnessRecipes