Top alimente care previn cancerul de sân
Aproximativ 1 din 8 femei au un risc crescut de a dezvolta cancerul de sân. Moștenirea genetică joacă un rol important, dar și stilul de viață și alimentația pot juca, de asemenea, un rol important, în multe cazuri.
Mai jos sunt 17 alimente care pot ajuta la prevenirea apariției cancerului de sân sau, odată ce acesta s-a dezvoltat, prevenirea răspândirii.
Curcumă (turmeric) – prevenirea cancerului de sân și prevenirea răspândirii către plămâni;
Afinele – fitochimicalele din afine opresc răspândirea cancerului;
Roșii – sunt bogate în licopen, care reduce riscul de cancer de sân;
Avocado – sunt bogate in acid oleic, care previne cancerul;
Vin roșu – reduce riscul de cancer doar dacă este consumat cu moderație (nu mai mult de 2 pahare/zi). În plus, reduce semnificativ efectele radiațiilor radioterapiei asupra corpului și face ca celulele canceroase să fie mai sensibile la această terapie;
Varză de Bruxelles – conține o combinație de glucozinolați care apără organismul de toate tipurile de cancer;
Suc de rodie – distruge celulele canceroase;
Ulei de semințe de in – conține un nivel ridicat de lignani, care protejează împotriva cancerului;
Ceai verde – reduce riscul de a dezvolta cancer de sân și previne răspândirea;
Usturoi – distruge celulele canceroase. Usturoiul gătit alături de carne, reduce substanțele chimice cancerigene din aceasta;
Broccoli și conopidă – conțin indol-3-carbinol, o substanță chimică care combate cancerul de sân;
Spanac – conform unui studiu, femeile care au mâncat spanac de cel puțin 2 ori/săptămână au avut o rată de 2 ori mai mică de a face cancer la sân, față de femeile care nu au mâncat spanac;
Grapefruit – nu permite dezvoltarea celulelor canceroase;
Cireșe negre – nu permite dezvoltarea celulelor canceroase;
Varec (algă marină) – conține acizi grași care pot ajuta la prevenirea cancerului de sân și distruge celulele canceroase;
Anghinare – flavanoizii din anghinare reduc riscul de cancer de sân.