Consumul de vitamina E ajută împotriva cancerului de ficat
Persoanele care consumă mai multă vitamina E, fie din dietă sau din suplimente, ar putea reduce riscul dezvoltării cancerului de ficat, conform unui nou studiu.
Potrivit studiului, publicat în Jurnalul Institutului National al Cancerului, cancerul de ficat este una dintre principalele cauze de mortalitate în lume. Aproximativ 85% din cazurile de cancer de ficat apar în țările în curs de dezvoltare, cu 54% numai în China.
Vitamina E este solubilă în grăsimi, fapt pentru care este considerată un antioxidant. În plus, numeroase studii au indicat faptul că vitamina E poate preveni, de asemenea și deteriorarea ADN-ului.
Cercetătorii au analizat datele a 267 de pacienți cu cancer de ficat, care au fost diagnosticați cu boala în termen de doi ani din momentul înscrierii pentru studiu, rezultând că aportul crescut de vitamina E de la dietă și utilizarea suplimentelor, au fost strâns legate cu reducerea riscului de a dezvolta cancer de ficat.